Fysiotherapie Eemnes

Creatieve campagnes bereiken een nieuwe doelgroep

+120% recurring omzet

+40% jongere leden

+110% CTR binnen Facebook

De nummer 1 van de regio

Binnen 24 uur een afspraak

Met meer dan 12 specialiteiten is Fysiotherapie Eemnes de nummer 1 fysiotherapie in de regio Eemnes, Laren en Blaricum. Bij deze fysiotherapie heb je binnen 24 uur een afspraak, zodat je snel van je klachten kan worden verholpen. Zo zijn zij de eerste in de regio waar je geheel zelf je afspraak, binnen 24 uur, online kunt inplannen. Benieuwd hoe Online Monkeys de wensen en doelen van Fysiotherapie Eemnes hebben waar kunnen maken?

In samenwerking met

Fysiotherapie Eemnes

Kleurgebruik

Typografie

  • Source Sans Pro
  • Josefin Sans

De uitdaging

Het bereiken van een jongere doelgroep

Om een nieuwe doelgroep aan te spreken wilt Fysiotherapie Eemnes zich herpositioneren in hun digitale uitingen. Voorheen bereikten zij voornamelijk een relatief oudere doelgroep, waardoor de jongere doelgroep zich niet aangesproken voelden. De opdracht was het ontwikkelen van een nieuwe digitale marketingstrategie dat bijdraagt aan deze herpositionering. Enerzijds met de juiste content om de jongere doelgroep aanspreken. Anderzijds om ervoor te zorgen dat beide doelgroepen Fysiotherapie Eemnes gaan ervaren als autoriteit.

nieuw online platform

Het mobile-first principe

Op basis van de opnieuw vastgestelde doelgroep en de rol van de website, is een compleet nieuwe website gerealiseerd. De website is ontwikkeld op basis van het mobile-first principe en sluit volledig aan bij de gewenste merkuitstraling, huidige technische standaarden en de consumentenverwachtingen. Voor aanvang van het functionele ontwerp is er eerst uitgebreid onderzoek gedaan naar de UX van de vorige website. Hiervan hebben we geleerd wat er moest worden behouden en wat wij moesten verbeteren.

De nieuwe digitale strategie

Social media ondersteuning

Samen met Fysiotherapie Eemnes is er veel unieke en ondersteunende content gecreƫerd. De vorige online uitingen en campagnes werden niet consistent geplaatst en richtten zich voor 90% op een oudere doelgroep. De nieuwe digitale strategie richt zich primair op een jongere doelgroep met een vooruitzicht op: revalideren, medische training en lichamelijke klachten. Denk hierbij aan informatieve en inspirerende content.

Het resultaat

Groeien doen we samen

Samen met Fysiotherapie Eemnes is het percentage maandelijkse omzet gestegen met 114%! Daarnaast hebben we een groei kunnen realiseren van +40% in jonge leden. Door gebruik te maken van slimme en aantrekkelijke social posts zijn de posts aantrekkelijk om op door te klikken. Daarmee is de CTR binnen Facebook met 110% gegroeid. Al met al een succesvol project met nog veel meer uitdagingen in het vooruitzicht!

Bakkie doen met Frank?