CHO&CO

Website en webshop migratie leidt tot 170% meer online omzet

+120% organische bezoekers

+170% extra omzet

Return On Ad Spend van 7,30

Het huiskamergevoel

Een (web)shop vol verrassingen

Midden in het gezellige dorpscentrum van Bunschoten-Spakenburg, vlakbij de Oude Haven, is CHO&CO gevestigd. Creëren van warmte en gezelligheid is het motto. Het winkelassortiment bestaat uit handgemaakte bonbons, chocspoons, tekstrepen en een diversiteit aan overige chocoladeproducten. Daarnaast biede CHO&CO verschillende smaken losse thee, koffiebonen van Blanche Dael en leuke cadeauartikelen aan. Samen met dit prachtige bedrijf gingen wij voor een webshop vol verrassingen.

In samenwerking met

CHO&CO

Kleurgebruik

Typografie

  • Lato Regular
  • Avant

De uitdaging

Van niets naar iets

Als je naast een website ook een webshop vanaf de grond wilt opstarten, moet alles tot in de details kloppen. Alle processen moeten perfect op elkaar aansluiten. Daarom vroeg CHO&CO ons om het complete stappenplan uit te stippelen. De klant moet aan de ene kant de menukaart kunnen bekijken van de fysieke winkel en aan de andere kant handgemaakte bonbons kunnen kopen op de webshop. Binnen slechts zes weken is een compleet nieuw e-commerce organisatie gelanceerd.

All-in gaan

Van fysiek naar online verkopen

De webshop die wij hebben ontwikkelt is om van te smullen. De consument merkt eigenlijk weinig van de vernuftigheid die achter de site zit. Het proces om handgemaakte, ambachtelijke chocolade online te bestellen verloopt erg vlot. In de Checkout kan de klant op basis van de gekozen producten een leveringsdatum kiezen. Zo komt de overheerlijke chocolade op het moment wanneer jij wilt.

Overzichtelijk nieuw ontwerp

Een duidelijk verschil in conversie en informatie

Naast het verkopen van ambachtelijke chocolade door middel van een webshop zocht CHO&CO naar een moderne en makkelijke aanpasbare website voor de fysieke winkel. Na een volledige analyse van de architectuur van de oude website werd een geheel nieuwe flow uitgetekend voor de nieuwe website. Doordat de hele website gereviseerd werd, is het belangrijk om na te gaan of de zaken die geïmplementeerd werden hun gewenste effect hebben.

Case CHO&CO
Case CHO&CO
Case CHO&CO

Het resultaat

Online campagnes leiden tot een ROAS van 7,30

Het resultaat van een intensieve samenwerking tussen het CHO&CO en Online Monkeys zijn een makkelijk te beheren website en webshop waar bovendien makkelijk te navigeren is voor de gebruiker, op wat voor apparaat dan ook. In combinatie met een ROAS van 7,30 kunnen we concluderen dat dit een succesvol project is.

Bakkie doen met Frank?